Wat vinden anderen van jouw aanpak?

Natuurlijk hebben de mensen die ik gecoacht heb een mening over mijn aanpak, de samenwerking en het resultaat. Ik heb beloofd dat ik geen namen noem, maar de quotes zijn authentiek. Vind je ze inspirerend? Laten we dan een afspraak maken.

“Ik vond ons contact eerlijk en oprecht, zonder vooroordelen.”

“Ik heb nu inzicht in hoe en waarom ik blokkeer en hoe ik daar anders mee om kan gaan. Ik ben super blij met het resultaat en zeer benieuwd naar de mogelijkheden die hierdoor voor mij bereikbaarder zijn geworden.”

“Ik vond het positief dat je me vanuit mijn eigen oogpunt liet bekijken hoe ik kan vastlopen en mezelf liet ontdekken waar ik ruimte kan pakken om dit tegen te gaan.”

“Het coachtraject heeft me blij verrast. Ik had niet verwacht dat het me zoveel zou brengen als het heeft gedaan.”

“Ik ben ontzettend blij dat we het samen hebben doorlopen en dat ik nu sta waar ik sta. Een verbeterde versie van mezelf.”

“Als ik kijk naar wat ik de afgelopen maanden heb geleerd over mezelf, over anderen en over het omgaan met situaties dan voel ik me fantastisch. Ik heb hele positieve ervaringen opgedaan en heb mezelf zien groeien. Ik ben trots op mezelf en dat is me ontzettend veel waard.”

Kan ik bij je terecht voor problemen rond mijn werk?


Als coach richt ik me vooral op jouw functioneren in je werksituatie. Kernbegrippen daarbij zijn: samenwerken, conflicthantering, leiding geven, regie durven nemen, omgaan met stress, werkhouding, weerstand, chaos, werkhouding, faalangst, keuzes maken en omgaan met verandering. Vooraf bespreken we wat het einddoel is en hoe we omgaan met procedures, privacy, evaluaties en rapportages. Vanzelfsprekend is de inhoud van alle coachgesprekken vertrouwelijk.

Heb je een specifieke aanpak?

Iedere coach heeft een eigen aanpak. Dat geldt ook voor mij. Tijdens onze kennismaking stellen we een helder einddoel vast en bespreken we hoe we dat doel gaan halen. Die afspraken leggen we vast in een overeenkomst, zodat we allebei weten waar we aan toe zijn. Het uiteindelijke doel is een resultaat dat jij prettig vindt en een betere toekomst voor jou. Alle gesprekken voeren we op basis van gelijkwaardigheid en alles wat je zegt is vanzelfsprekend vertrouwelijk. Na ieder gesprek maak je zelf een kort verslag en het traject sluiten we af met een evaluatie.

Werk je ook voor bedrijven?

Ja. Het initiatief tot een coachtraject wordt meestal genomen door een individuele medewerker die haar of zijn situatie wil verbeteren Een bedrijf ondersteunt zo’n initiatief vaak als onderdeel van een intern leertraject, begeleiding naar een andere functie of een om- of bijscholing. Vanzelfsprekend kan een bedrijf ook zelf het initiatief nemen.

Coaching is zinvol voor zowel de medewerkers als de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan resultaten als: effectievere inzet van de medewerker, investeren in behoud van kennis en ervaring, voorkomen van ontslag, begeleiding beginnende leidinggevenden, beter functioneren van medewerkers en leidinggevenden.

Kan ik eerst met je kennismaken?

Ja, dat heeft ook mijn voorkeur. Ieder traject start daarom met een vrijblijvende kennismaking. Daarna beslis je of je met mij in zee wilt gaan. Vanzelfsprekend krijg je dat eerste gesprek van mij cadeau.

Hoe lang duurt een coachtraject?


Het aantal gesprekken dat iemand nodig heeft, varieert nogal. Soms zijn acht gesprekken voldoende, soms zijn er vijftien nodig. Het hangt sterk af van je werksituatie, de vraag die je hebt, de aanpak die je kiest en natuurlijk jouw inzet. Een gesprek duurt 1,5 uur.

Hoe ben je opgeleid?

In de loop van de jaren heb ik verschillende geaccrediteerde opleidingen en trainingen gevolgd, waaronder een specialisatie Coachen bij stress & burn-out. Als professioneel coach ben ik aangesloten bij de Stichting Nederlandse Orde van Beroepscoaches (Nobco). De meeste ervaring heb ik met coaching van werknemers en leidinggevenden in het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik vanuit verschillende managementfuncties medewerkers begeleid bij de uiteenlopende vragen, problemen en conflicten.

Waarom kies ik jou als coach?

Laten we eerst kennismaken voor je definitief besluit of ik jouw coach word. Want een gesprek geeft toch de beste indruk. Wat ik zelf zou meewegen zijn: ervaring met coachen, ervaring in het bedrijfsleven, aansluiting bij de beroepsvereniging Nobco en natuurlijk een prettig contact. Ons eerste gesprek bied ik je gratis en vrijblijvend aan. Dus bel me als je eraan toe bent.

Ook belangrijk is dat ik werk volgens de Internationale Ethische Code. Mocht er onverhoopt iets misgaan dat we niet samen kunnen oplossen, dan is er een klachtenprocedure via Nobco.

Dat een coach helpt, weet ik uit ervaring, want ik had zelf ook een coach toen het nodig was. Burn-outverschijnselen, solliciteren, vragen over je rol binnen het bedrijf, zakelijke conflicten, ik ken het uit eigen ervaring. Dus ik weet wat jij nu meemaakt, maar óók hoe je het oplost.

Heb je als coach ervaring in het bedrijfsleven?

Ruim 40 jaar heb ik als manager gewerkt bij verschillende kleine en middelgrote ondernemingen. Ik was intensief betrokken bij veranderingen zoals interne vernieuwingsprojecten, cultuurveranderingstrajecten en reorganisaties. De emoties die dat oproept, ken ik uit eigen ervaring. Veel medewerkers zijn door mij gecoacht, bijvoorbeeld op het gebied van gedrag in een groep, persoonlijke effectiviteit en leidinggeven. Door die ervaring kan ik me goed inleven in jouw situatie en vinden we samen een oplossing voor jouw specifieke vraag.

Leveringsvoorwaarden en ethische code

Als coach hou ik van duidelijkheid bij de zakelijke afspraken die we maken en bij de inhoud van het coachtraject. Daarom vind je hier links naar mijn leveringsvoorwaarden (pdf), de Ethische Code (pdf) van de Nobco die ik hanteer en -mocht je vinden dat er iets helemaal niet goed gaat- naar de klachtenprocedure van de brancheorganisatie Nobco. Heb je aanvullende vragen over de zakelijke of inhoudelijke kant van een coachtraject, bel of mail me dan even. Dan zorg ik voor een snel en helder antwoord.