Baal je van je collega?

Baal jij regelmatig van een collega? Laat je dat dan ook duidelijk merken? Heeft het wat opgeleverd? Wat zegt jouw reactie over jou?

Zet de positieve eigenschappen van die collega eens op een rij en bedenk wat die eigenschappen jou brengen en hoeveel profijt je van die eigenschappen kunt hebben.

Bedenk daarna hoe je effectiever kunt omgaan met de eigenschappen waar jij je aan ergert.

Stemmetjes in je hoofd coördineren.

Heb je vaak zo’n discussie in je hoofd met wel versus niet doen? Sta je in de winkel om een boek te kopen en stel je het om onduidelijke redenen dan alsnog uit?  Wil je iemand aanspreken, maar doe je het uiteindelijk toch niet?

Probeer eens om die stemmetjes in je hoofd een naam te geven: vrijbuiter, criticus, beschermer, rebel, genieter, durfal, enz. Je kunt dan zelf bepalen welke stem op dat moment mee mag praten. En vooral welke stem zijn mond moet houden om je vrij te voelen om te doen wat je wilt doen.

Keuzestress

Heb je vaak moeite met het maken van keuzes? Wil je alles tot in de finesses afgewogen hebben?  Maak het jezelf niet zo moeilijk, bedenk eens goed wat de impact van de afweging is. Hoe dichter de verschillende oplossingen bij elkaar liggen, hoe moeilijker de afweging en hoe kleiner vaak de impact van je keuze. Vertrouw erop dat je eventuele probleempjes prima later op kunt lossen.

De uitsteller…

Heb je ook van die tijdrovende klussen die je telkens voor je uitschuift? Waarbij er elke keer als je eraan wilt beginnen wel weer een reden is om eerst iets anders te doen? En neem jij je dan aan het eind van elke dag voor om het de volgende dag écht op te pakken?

Stel je eens voor dat je zo’n klus afhebt, leef je die situatie eens goed in. Hoe voelt dat? Word je daar blij van? Geeft dat voldoening? Vergelijk dat eens met hoe jij je nu voelt.

Wat houdt je tegen?

Ergerlijke collega’s

Heb jij  zo’n collega waar jij je altijd aan ergert? En die zo aangevallen reageert als je vertelt wat je van hem of haar vindt? Bedenk eens dat iemand misschien niet vervelend is, maar zich vervelend gedraagt. Als je iemand aanspreekt op gedrag is dat minder bedreigend dan wanneer je het op de persoon speelt. Vertel vooral wat het effect van dat gedrag op jou is. Dan hou je het bij jezelf en geeft dat de ander de kans om er zonder gezichtsverlies op te reageren.

Bordjes hoog houden…

Heb je heel veel bordjes in de lucht te houden? Ben je met de ene bezig, gaat dan de andere mis? Onderzoek eens welke bordjes je af kunt stoten zodat je voldoende tijd krijgt om de resterende bordjes voldoende aandacht te geven en onder controle te houden. De neiging om alles te willen doen en overal “ja” tegen te zeggen kan erg groot zijn. Helpt het je? Misschien beter om te kiezen voor rust in je werk en voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

De houthakker

Heb jij het altijd druk en kom je niet toe aan het beter organiseren van repeterende zaken? Denk eens aan het verhaal van de houthakker die altijd overuren maakt omdat hij het te druk heeft om zijn bijl te slijpen.

Saboteurs

Heb je een saboteur in je team? Zo iemand die overal onderuit probeert te komen en al je plannen saboteert? En weet je precies waarom je collega dat doet?

Vraag het eens in een 1 op 1 gesprek. Alle kans dat de motivatie heel anders is dan jij denkt.

Bedenk daarna hoe je je collega kunt betrekken bij de oplossing van je problemen.

Intens moe…

Ben je ‘s morgens onder de douche al intens moe? Heb je dat ook op andere momenten wanneer je even tot rust komt? En beloof je jezelf ook telkens dat het straks beter wordt? Misschien eens goed om te beseffen dat je jezelf aan het uitputten bent en dat je hard op weg bent om overspannen te raken.

Help! Mijn collega is negatief…

Heb je vaak last van die ene collega die altijd negatief is over je nieuwe plannen? Zo iemand die altijd weet te bedenken waarom het niet gaat slagen?

Al eens bedacht dat negativiteit ook een vorm van betrokkenheid is? Dat deze collega je kan helpen om mogelijke problemen van tevoren te pareren?

Passiviteit is een grotere bedreiging.